Kreikkalainen salaatti grillattujen tiikerirapujen kanssa

Valmisteluaika 45 minuuttia

Grillissä 6 minuuttia

Annoksia 4

369 kcal/annos, 16 g rasvaa, 29 g hiilihydraatteja, 6 g kuituja ja 30 g proteiinia

450 g tuoreita tai pakastettuja kuorimattomia tiikerirapuja tai isoja katkarapuja

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1/2 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta

90 g tuoretta nuorta pinaattia

90 g revittyä rooma-salaatia

2 keskikokoista tomaattia pieninä paloina

1 keskikokoinen tuorekurkku, leikkaa pitkittäin 4 osaan ja sitten 5 mm paloiksi

5 ruokalusikallista kivettömiä Kalamata oliiveja

1 pieni punasipuli silputtuna

6 retiisiä ohuina siivuina

30 g fetajuustoa murskattuna

1 annos kreikkalaista viinietikkaa

2 isoa kokojyväpitaleipää kahtia jaettuna

Kreikkalainen viinietikka

Valmistusaika 15 minuuttia

80 ml valmista

1 rkl punaviinietikkaa

1 rkl sitruunamehua

1 rkl pieneksipilkottua punasipulia

3 rkl erittäin vergine oliiviöljyä

1 rkl pieneksipilkottua tuoretta minttua

1 rkl pieneksi pilkottua tuoretta oreganoa

ripaus merisuolaa

ripaus juuri jauhettua mustaa pippuria

Sekoita viinietikka, sitruunamehu ja punasipuli keskenään. Odota 5 minuuttia. Lisää öljy pitkänä "nauhana" koko ajan vatkaten kunnes se on sekaantunut hyvin. Lisää minttu, oregano, suola ja pippuri. Käytä heti, viimeistään 3 päivän sisällä. Jos säilytät jääkaapissa, anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen käyttöä ja sekoita hyvin ennen käyttöä.

Per rkl 73 kcal, 8 g rasvaa

Sulata ja kuori katkaravut. Poista suoli, anna pyrstön jäädä jos haluat. Huuhtele katkaravut ja kuivaa ne keittiöpaperilla. Sekoita katkaravut, valkosipuli ja sitruunankuori ja anna maustua 30 minuuttia kylmässä.

Tällävälin sekoita pinaatti ja rooma-salaatti, tomaatit, kurkut, oliivit, punasipuli ja retiisit isossa salaattikulhossa.

Laita katkaravut 20 senttisiin grillitikkuihin, jätä katkarapujen väliin tilaa 5 mm.

Uunissa grillaten, 2-4 minuuttia 10 senttiä grillin alapuolella, käännä ne kertaalleen ympäri ja ne ovat valmiita kun ovat kauniin vaaleanpunaisia.

Jaa salaatti lautasille, ripottele murskattu feta sen ylle ja laita raputikku viereen, pirskottele salaattiöljy annokseen ja tarjoite pitaleivän kanssa.

Minä sekoitin fetan jo salaattiin ja myös salaattikastikkeen ja annoin maustua kunnolla, me kumpikin tykätään valkosipulista ja fetasta ja oliiveista ja niitten maut tulivat oikein hyvin esille tässä ruokalajissa. Suosittelemme! Ja annamme tälle 5 tähteä!