Punaviinietikkakastike
valmistusaika 10 minuuttia
koko n 80 ml
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl pieneksi pilkottua salottisipulia
1,5 tl dijon sinappia
2 tl oliiviöljyä
1/8 tl merisuolaa
1/8 tl juuri murskattua mustaapippuria
Sekoita viinietikka ja salottisipuli. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita sinapi joukkoon. Lisää öljy valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja pippuri. Käytä heti tai viimeistään 3 päivän sisällä. Jos säilytät jääkaapissa ota huoneenlämpöön 30 min ennen käyttämistä, sekoita hyvin
per rkl 51 kcal, 5g rasvaa, 1 g hiilihydraatteja
Kreikkalainen kanasalaatti valkoisten papujen kanssa
Valmistusaika 20 minuuttia
1 annos
1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kapeina siivuina (ei öljyssä)
kiehuvaa vettä
60 g sekasalaattia (pinaattikin käy)
90 g keitettyä kananfilettä viipaleina
75 g isoja valkoisia papuja, huuhdeltuna ja valutettuna
1 rkl murskattua fetaa
1 rkl paahdettuja mantelinlastuja (minä jauhotin myllyllä)
1 rkl punaviinietikkakastiketta (katso yllä resepti)
Laita aurinkokuivatut tomaatit kulhoon ja peitä ne kiehuvalla vedellä n 5 minuuttia. Valuta hyvin
Tällä välillä kaada salaatti lautaselle, asettele kana, pavut, feta ja mantelit salaatin päälle. Koristele tomaateilla. Valuta punaviinietikkakastiketta ylle.
No minähän tietysti sekoitin kaiken muun keskenään, tuplaten annokset jotta saimme kumpikin lounaan ja asetin kanat erikseen (katit sai minun osuudestani naposteltavaa)
Tosi hyvän makuista, keitin kanaa sitruunapippurilla maustetussa vedessä. 5 tähteä.
Kommentit