Punaviinietikkakastike

valmistusaika 10 minuuttia

koko n 80 ml

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl pieneksi pilkottua salottisipulia

1,5 tl dijon sinappia

2 tl oliiviöljyä

1/8 tl merisuolaa

1/8 tl juuri murskattua mustaapippuria

Sekoita viinietikka ja salottisipuli. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita sinapi joukkoon. Lisää öljy valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja pippuri. Käytä heti tai viimeistään 3 päivän sisällä. Jos säilytät jääkaapissa ota huoneenlämpöön 30 min ennen käyttämistä, sekoita hyvin

per rkl 51 kcal, 5g rasvaa, 1 g hiilihydraatteja

Kreikkalainen kanasalaatti valkoisten papujen kanssa

Valmistusaika 20 minuuttia

1 annos

1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja kapeina siivuina (ei öljyssä)

kiehuvaa vettä

60 g sekasalaattia (pinaattikin käy)

90 g keitettyä kananfilettä viipaleina

75 g isoja valkoisia papuja, huuhdeltuna ja valutettuna

1 rkl murskattua fetaa

1 rkl paahdettuja mantelinlastuja (minä jauhotin myllyllä)

1 rkl punaviinietikkakastiketta (katso yllä resepti)

Laita aurinkokuivatut tomaatit kulhoon ja peitä ne kiehuvalla vedellä n 5 minuuttia. Valuta hyvin

Tällä välillä kaada salaatti lautaselle, asettele kana, pavut, feta ja mantelit salaatin päälle. Koristele tomaateilla. Valuta punaviinietikkakastiketta ylle.

828501.jpg

No minähän tietysti sekoitin kaiken muun keskenään, tuplaten annokset jotta saimme kumpikin lounaan ja asetin kanat erikseen (katit sai minun osuudestani naposteltavaa)

Tosi hyvän makuista, keitin kanaa sitruunapippurilla maustetussa vedessä. 5 tähteä.