Kiitos Maureenille kommentista! Taas jaksaa!

Tandoorikanaa paahdetun munakoisosalaatin kera

Tandoorikana

4 annosta

152 kcal, 2 g rasvaa, 5 g hiilihydraatteja, 1 g kuituja, 28 g proteiinia

125 ml rasvatonta jugurttia

4 kananfilepuolikasta (yhteensä 500-600 g)

1/8 tl merisuolaa

1/8 tl mustaapippuria

60 ml sitruunamehua

3 murskattua valkosipulinkynttä

2 tl paprikapulveria

1/4 tl cayennepippuria

1/8 tl kanelia

1/8 tl jauhettua kuminaa

Valuta jugurtti jääkaapissa kahvifiltterin läpi 24-48 tuntia. Kaada pois jugurtista valunut neste.

Ripottele suola ja pippuri kanan päälle. Laita ne muovipussiin laakealle vadille. Sekoita jugurttijuusto, sitruunamehu, valkosipuli, paprika, cayennepippuri, kaneli ja kumina. Kaada seos kanan päälle. sulje pussi ja marinoi 1-3 tuntia jääkaapissa.

Ota kana pois marinadista. Marinadia ei enempää käytetä, heitä se pois. Paahda tai grillaa kanaa 10-12 minuuttia (200 astetta) kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta. Käännä kerran grillattaessa.

Salaatti paahdetuilla munakoisoilla

8 annosta

per annos 97 kcal, 5 g rasvaa, 13 g hiilihydraatteja, 7 g kuituja, 3 g proteiinia

1 kg munakoisoja, 2,5 cm siivuina

1 tl merisuolaa

2 pieneksi hakattua valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta oreganoa

murskattua mustaa pippuria

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl vettä

1 1/2 tl tuoretta meiramia

1 punasipuli 1 cm siivuina

2 paahdettua paprikaa purkista, paloiteltuna ja valutettuna

2 rkl kapriksia, huuhdeltuina ja valutettuina

2 rkl kalamata oliiveja kivettömiä isoina paloina

2 rkl sitruunamehua

8 rkl persiljaa

250 g tuoretta nuorta pinaattia

30 g murennettua fetajuustoa

Voitele uunipelti kevyesti oliiviöljyspraylla. Laita munakoisoviipaleet pellille ja ripottele 1/4 tl merisuolaa niiden ylle. Odota 20 minuuttia, siirrä munakoisot lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä sekä kuivaa ne keittiöpaperilla ja aseta ne takaisin pellille. Ripottele valkosipuli, oregano, 1/4 tl suolaa ja 1/4 tl mustaapippuria niiden ylle. Pirskottele ne 1 rkl oliiviöljyä. Paahda ilman kantta uunissa (200 astetta) 15 minuuttia. Käännä ne sinä aikana kertaalleen. anna jäähtyä ja leikkaa 2,5 cm kuutioihin

Sekoita tällävälillä 2 l uunipannuun jäljelläoleva oliiviöljy, 1 tl unaviinietikasta, vesi, meirami, jäljelläoleva merisuola ja mustapippuri. Lisää punasipulin viipaleet, käännä pari kertaa kunnes ne ovat seoksen peitossa. Paista uunissa (200 astetta) alumiinifoliolla peitettynä 20 minuuttia. Käännä kertaalleen.Anna jäähtyä. Pilko sipulit, säästä paistinliemi.

Laita isoon kulhoon pinaatti, sipulit, paprikat, persilja, kaprikset, oliivit, sirtruunamehu ja jäljellejäänyt punaviinietikka. Sekoita.

Aseta pinaatit isolle vadille tai jaa ne 8 lautaselle. Lusikoi munakoisoseos sen päälle. Ripottele fetajuusto sen päälle ja pirskottele loput paistinliemestä kaiken ylle.

Huomioi että kanaresepti on 4:lle ja salaatti 8:lle. Meillä syödään samaa ruokaa huomisiltanakin ja samaa salaattia vielä 2 päivänä sen jälkeen... ellen sitten munakoisosekoitusta heitä pakkasen puolelle, saa nähdä!

Ens kerralla luen reseptin tarkemmin ennen kuin alan kokkaamaan, mutta tässä meidän versio. Pinaattia ei ollut tarpeeksi, onneksi oli sekasalaattia. Persilja oli loppu. Aikaa säästääkseni paistoin munakoisot kuutioina uunin yläosassa samaan aikaan kun sipulit muhivat uunin alaosassa. Ei ollut aikaa jäähdyttää sipulia ja munakoisoa salaattiin sekoitettavaksi, joten laitoin sen sekoituksen kuumana salaatin päälle. Grilliä ei ole, kaasu on loppu ja uunissa ei ollut tilaa ja meillä oli kiire, eli kanat käristin teflonipannussa ilman öljyä. Hyvää oli ja on kylläinen olo ja huomioitavaa on että annoksen kanasta kissakin sai osansa! Ja kiva oli herkutella punnitustuloksia juhlien.

837012.jpg

Välipalana kurkun siivuja ja "Naurava lehmä" sulatejuustoa , Ericille 3 ja minulle 1 paketti, sekä 28 maapähkinää. Ja paljon vettä! Tänään saunottiin ja meni yli litra vettä siinäkin touhussa.