Tänään oli siis ihan valtava kokkauspäivä, siivottiin olohuonetta ja vaihdeltiin kaapinpaikkaa... siis siirrettiin kaikkia huonekaluja puoli kierrosta eteenpäin :-D ja tiskattiin ja kokattiin ja tiskattiin taas ja kokattiin taas.

Illallinen koostuu 3 osasta: Välimeren porsaanpihvi, broccolia manteleiden ja pippurin kera sekä minullekin uutuus, paahdettu quinoapilahvi

Välimeren porsasta

Valmistelut 10 minuuttia

paahtoaika 35 minuuttia

uuni 220/180 astetta

4 annosta

annos: 147 kcal, 4 g rasvaa, 1 g hiilihydraatteja ja 24 g proteiinia

4 porsaankyljystä tai pihviä, noin 1 cm paksuja (n 500 g)

1/2 tl merisuolaa

1/4 murskattua mustaapippuria

1 rkl hienoksi hakattua tuoretta rosmariinia

3 valkosipulinkynttä hienoksi hakattuna

Ripottele suola pihvien päälle sekä pippuroi. Aseta sivuun. Sekoita rosmariini ja valkosipuli. Hiero sekoitus pihveihin sormenpäillä.

Aseta pihvit ritilälle matalan kulhon päälle ja paahda 10 minuuttia 220 asteisessa uunissa. Laske lämpötila 180 asteeseen ja anna olla vielä 25 minuuttia uunissa tai kunnes lihalämpömittari näyttää 70 astetta.

Broccoli manteleiden ja pippurin kera.

valmistusaika 15 minuuttia

4 annosta

per annos 142 kcal, 11 g rasvaa, 9 g hiilihydraatteja, 3 g kuituja, 4 g proteiinia

600 g broccoliruusukkeita

4 valkosipulinkynttä hienoksi hakattuna

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

4 rkl mantelinlastuja paahdettuja (minä taas myllyssä jauhatin ja heitin broccolin joukkoon)

1/4 tl jauhettuja chilipippurin hiutaleita

1/4 tl merisuolaa

paista broccoli ja valkosipuli isossa paistinpannussa keskilämmöllä kuumassa öljyssä 5-8 minuuttia kunnes broccoli on purtavaa. Lisää sitruunamehu. Ripottele mantelinlastut, chilihiutaleet ja merisuola. Sekoita

Paahdettu quinoapilahvi

valmistelut 20 minuuttia

keittoaika 20 minuuttia

annoksia 12 !!!!!!!!!

per annos 125 kcal, 3 g rasvaa, 21 g hiilihydraatteja, 2 g kuituja, 4 g proteiinia

2 rkl hienoksihakattua salottisipulia tai sipulia

6 valkosipulinkynttä hienoksihakattuna

1 rkl oliiviöljyä

175 g quinoaa, pestynä ja valutettuna

7,5 dl vähäsuolaista kanalientä

1 1/2 tl hakattua tuoretta timjamia

1 laakerinlehti

2 paahdettua paprikaa purkistaa, kuutioiksi leikattuina

merisuolaa

mustaa pippuria murskattuna

Paista salottisipuli ja valkosipuli suuressa paistinpannussa kuumassa öljyssä keskilämmöllä. Lisää varovasti quinoa ja paista koko ajan sekoittaen 5 inuuttia tai kunnes quinoa on kullanruskeaa. Sekoita kanaliemi joukkoon sekä timjami ja laakerinlehti. Kiehauta ja anna kiehua matalalla lämmöllä kunnes quinoa on kypsää ja ilmavaa.

Poista laakerinlehti. Sekoita paprika quinoan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla

Sen minä sanon että kun on päivän touhunnu niin unohtaa katsoa kelloa.... eli liha oli uunissa liian kauan, ja broccolit unohtuivat vähän liian pitkäksi aikaa lämpeämään... Lopputulos ei ole kauneudella pilattu mutta mikä makujen symfonia! Ok, valkosipulia kaikessa mutta rosmariini pihveissä, timjami pilahvissa ja manteli ja chili, mikä yhdistelmä!!! broccolissa. Pihvejä on onneksi vielä 2 huomiseksi mutta tarttee keksiä jotain muuta broccolin tilalle... tää on juhlaruokaa maun puolesta!!!

831641.jpg

Huom, broccolit eivät palaneet mutta se mantelinmurska otti vähän extra väriä, heh heh! Eric oli ihan innoissaan ja nautimme iltateet hymyissä suin odottaen huomista illallista.

Olen jo valmistanut Ericille eväät töihin, hän raukka on aamuvuorossa viikonlopun. Nizzan salaatti odottaa jääkaapissa ja sitä nautitaan huomenna ja ylihuomenna että ehdin tehdä kotihommiakin kokkaamisen lisäksi.

Kokkaaminen sinänsä ei kamalia aikoja vie, Hollannin keittiön pienuus tekee siitä hidasta hommaa. Hyvällä suunnittelulla ruoka on samassa ajassa valmista kuin mikä tahansa mummun muusi.... ja nyt on sitäkin kyllä ikävä...no lisää vettä, vettä ja vettä, Eric sai välipalaksi 22 mantelia ja minulle ois kuulunut 1/4 tuorekurkkua ja 1/2 paprikaa mutta maha on täynnä!

5 tähteä ja onneksi tätä on vielä jäljellä!!!!