Nälkä!!! Unohdin että aterioiden välissä jos nälättää saa syödä niitä sallittuja vihanneksia...

Eric lähti päivällisensä kanssa, mikropurkki vihanneksia lisäksi ja 11 mantelia, heh heh... meillä niitä on syöty aina kun on huvittanut, cashew pähkinöitä, maapähkinöitä... Joka tapauksessa, Eric lähti töihin ja on minun vuoroni syödä, en halunnut kiusata syömällä kun hän oli vielä kotona, hän syö vasta puolenyön jälkeen.

Tässä vihanneksia valmiina jos nälättää, puoli paprikaa, puoli tuorekurkkua ja 5 kirsikkatomaattia.

824377.jpg

Ja tässä päivällinen, kanaa vihannesten kanssa paperissa paistettuna (en papillote hollanniksi! eli papiljotissa)

824381.jpg

824384.jpg

Yhden asian opin, kun puhutaan vihanneksista, jos erikseen ei mainita että tölkistä, niin osta tuoreita!!!

Tässä on herneitä ja parsaa purkista ja lopputulos olisi ollut ulkonäöltään huomattavasti värikkäämpi jos olisin löytänyt tuoretta parsaa, ja pakasteherneitä! tuoreiden puuttuessa. No, tässä ohje:

Valmisteluaika 35 minuuttia

Paistamiseen 20 minuuttia

Uunin lämpö 200 astetta

Annoksia 4

Annoksessa 249 kcal, 8 g rasvaa, 13 g hiilihydraatteja, 6 g kuituja ja 31 g proteiinia

Siis, kanaa vihanneksilla papiljotissa!

450 g kananfilettä

2 rkl oliiviöljyä (extra virgine, aina!!!!)

1 rkl murskattua tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua

1 rkl murskattua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua

1 tl raastettua sitruunankuorta

2 rkl sitruunamehua

1/2 tl merisuolta

1/4 tl juuri murskattua mustaapippuria

300 g tuoreita parsoja, poista puumainen osa ja katko 5 cm pätkiin

180 g herneitä

artisokan sydämiä purkista, n.170 g, valutettuina ja jaettuna neljään osaan

125 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

2 rkl tuoretta persiljaa pienennettynä

leivinpaperia

3 kevätsipulia siivuina

Leikkaa kana noin sentin kuutioiksi. Sekoita öljy, oregano, timjami, sitruunankuori, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Lisää kana ja sekoita kunnes koko kana on saanut maustekerroksen. Anna maustua sen aikaa kun valmistat vihannessekoituksen.

Laita parsat, herneet, artisokansydämet, tomaatit ja persilja isoon kulhoon, sekoita.

Ota 4 leivinpaperia, 50 x 50 cm, taita ne diagonaalisesti kaksinkerroin ja paina keskikohta sileäksi tehden taitteen. Laita nyt neljännes vihannessekoituksesta toiselle puolikkaalle leivinpaperia, lisää neljännes kanasta ja neljännes kevätsipulista niiden päälle. Taita leivinpaperin tooinen puoli tämän päälle ja rullaa reunat yhteen, vedä kulmat tiukaksi jotta se pysyy tiiviinä. Tee näin 4 pakettia

Laita paketin uunipellille, 20 minuuttia 200 asteen uunissa, kunnes kana ei ole enää vaaleanpunainen sisältä (voit tarkistaa rullaamalle yhden paketeista varovasti auki, sulje se jos kana vielä tuntuu raa'alta ja laita takaisin uuniin)

Minulla oli paketit uunissa 30 minuuttia, kun en tehnyt niistä littanoita vaan tötsöjä... jos teet littanat, niin laita ne kahdelle uunipellille ja vaihda peltien paikkaa uunissa 10 minuutin jälkeen.

Hyvää oli, idea on vähän sama kuin tajinessa, vihannekset höyrystyvät ja säilyttävät omat ominaisuusmakunsa, mutta mausteiden vaikutus siirtyy höyryn mukana myös niihin.

Mausta 5 pinnaa, ulkonäöstä 3