Kuvassa 2 annosta
Nizza salaatti tonnikalalla
valmistusaika 35 minuuttia
4 annosta
per annos 260 kcal, 17 g rasvaa, 12 g hiilihydraatteja, 5 g kuituja, 16 g proteiinia
120 g tuoreita vihreitä papuja
150 g valmiiksi pakattua salaattisekoitusta
1 purkki tonnikalaa vedessä n 180 g, valutettuna ja paloina
4 keskikokoista tomaattia jaettuna neljään osaan tai 20 kirsikkatomaattia puolitettuina
2 kovaksi keitettyä kananmunaa jaettuna 4 osaan
50 g tuoretta persiljaa
3 kevätsipulia 1 cm paloina
4 anjovisfilettä valutettuna huuhdeltuna ja kuivaksi paineltuna (jos tykkäät anjoviksesta)
100 g kivettömiä oliiveja
1 annos Nizza salaatinkastiketta
3 rkl oliiviöljyä
1 ril valkoviinietikkaa
1/2 tl dijon sinappia
1/4 tl merisuolaa
1/8 tl mustaapippuria
Pese pavut ja poista päät, halutessasi jaa ne kahteen osaan. Keitä noin 5 minuuttia suolatussa vedessä kannen alla. Huuhtele ja laitaa jääveteen kunnes ovat kylmiä.
Jaa salaatti 4:lle lautaselle, jaa pavut, tonnikala, tomaatit ja munat. Sirottele persilja ja kevätsipuli päälle. Laita anjovisfile päälle. Koristele oliiveilla. Liruta Nizzakastiketta päälle.
Kastike antoi kivan säväyksen ja yhden kokojyväpaahtoleivän siivun kanssa ihan täyttävä lounas. Puolet tästä jäi siis huomiselle, odotan jo!!!
Kommentit