Aamiainen Miia: All Brans ja maitoa
Aamiainen Eric: 2 munan munakas ja siivu paahdettua kokojyväleipää
Lounas: Välimeren tonnikala-kaprissalaatti
4 annosta
valmistusaika 25 minuuttia
per annos 324 kcal, 16 g rasvaa, 21 g hiilihydraatteja, 5 g kuituja, 25 g proteiinia
2 luumutomaattia palasina
2 rkl kapriksia valutettuna
6 rkl oliiviöljyä
6 rkl balsamicoviinietikkaa
1/2 tl tuoretta oreganoa
1/8 tl merisuolaa
ripaus mustaapippuria
175 g sekasalaattia
2 purkkia tonnikalaa vedessä, valutettuna, palasina
75 g kik-herneitä huuhdeltuina ja valutettuina
125 g vihreitä papuja (blancheerattuja)
50 g kalamata oliiveja kivettömiä, 4 osaan pilkottuna
sekoita kulhossa tomaatit, kaprikset, 2 rkl öljyää, 2 rkl balsamicoviinietikkaa, oregano, merisuola ja pippuri. siirrä syrjään
Jaa salaatti 4 lautaselle, lisää tonnikala, kik-herneet, pavut, oliivit ja tomaatinsekoitus.
Sekoita loppu öljy ja balsamicoviinietikka ja liruttele salaatin päälle.
Meillä oli liian vähän salaattia joten lisäsin papujen määrää, kerrankos vähän liikaa vihanneksia. Palkokasveista saa proteiiniakin joten ei pelkkää hiilaria.
Kävin myös ostamassa digitaalivaa'an, vihdoin viimein! Ei tästä muuten mitään tule, onneksi maksoi vaan 20 euroo. Ja samalla sellainen munakello tuli matkaan... tuppaan unohtaan ruoat hellalle tai uuniin. Löysin kivan päytägrillinkin mutta se saa jäädä odottamaan tulevaisuutta, jos tuntuu siltä että meidän kotikonstit loppuu kesken. Meidän uuni on vähän liiankin tehokas, siellä kun grillaa niin kaikki kärähtää ja kuivuu... vai lieneekö kokissa vika?
No, illalliseksi tulee joko Szechuan rapuja tai sisilialaista tonnikalapaistia, en oo kerennyt päättämään vielä.... Se tältä kertaa, odotan että Eric tiskaa ja sit alan taas kokkaileen....
Kommentit