Varoitus: tämä resepti on kirjasta mutta kuva on tulos reseptin mukauttamisesta meidän oloihin tänään. Huomioitavaa ettei meillä ole kaikkea saatavilla, pahus soikoon, mutta menee se näinkin. Reseptit ovat 4 annokselle, meille tein vain 2, broccolia vähän enemmän kuin resepti ois sallinu ja grilli ei toiminut eli paistoin pihvit parilapannulla vai mikähän sen nimi ois... Muistakaa myös että oliiviöljy on aina extra virgin ellei toisin mainita. Kameran patterit on ihan lopussa ja huominen saattaa jäädä reseptien varaan

Paistettu broccoli grillatun paprikan ja vuohenjuuston kanssa

valmistusaika 30 minuuttia

4 annosta

2 rkl oliiviöljyä

500 g broccolipuketteja

2 valkosipulinkynttä ohuina siivuina

3 grillattua paprikaa purkista valutettuna ja paloiteltuina

4 rkl kalamataoliiveja ilman kiviä

2 rkl tuoretta persiljaa

1 kevätsipuli ohuina siivuina

1 rkl tuoretta meiramia

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl merisuolaa

1/8 tl murskattua mustaapippuria

60 g pehmeää vuohenjuustoa murusina

kuumenna öljy pannussa puolikuumalla levyllä. Lisää broccoli ja valkosipuli, paista 5-8 minuuttia kunnes broccoli on purtavaa. Lisää mukaan paprikat, oliivit, persilja, kevätsipuli, meirami, sitruunamehu, merisuola ja mustapippuri. Lämmitä kaikki ja jaa sekoitus 4 lautaselle. Ripottele vuohenjuusto päälle.

per annos 167 kcal 12 g rasvaa 11 g hiilihydraatteja 4 g kuituja 6 g proteiinia

Marinoitu ribsteak (oiskohan kylkipihvi tai jotain suomeksi?)

valmistusaika 20 minuuttia

marinointi 1-24 tuntia

grillaus 17 minuuttia

lepoaika 10 minuuttia

annoksia 8

per annos 183 kcal 11 g rasvaa, 1 g hiilihydraatteja, 19 g proteiinia

1 ribsteak luun kanssa, 700-900 g

4 rkl tuoretta rosmariinia

1 rkl tuoretta meiramia

1 rkl tuoretta oreganoa

3 valkosipulinkynttä pieninä paloina

1 1/2 tl paprikapulveria

1 tl merisuolaa

1 tl murskattua chilipippuria

1 tl murskattua mustaapippuria

3 rkl oliiviöljyä

Leikkaa rasva pois lihasta. Ruuduta liha terävällä veitsellä kummaltakin puolelta mutta ei  liian syvälle, 2,5 cm etäiseyydellä. Sekoita rosmariini, meirami, oregano, valkosipuli, paprikapulveri merisuola, chilipippuri ja mustapippuri sekä öljy kulhossa. Jaa mausteseos lihan kummallekin puolelle ja hiero se sormillasi kunnolla lihan sisälle. Laite paisti matalaan vatiin ja peitä se, laita 1-24 tunniksi jääkaappiin marinoitumaan.

Aseta liha grilliin, keskilämmöllä 17-21 minuuttia kunnes lihamittari näyttää 70 astetta C paksuimmalta kohdalta. Käännä puolen ajan kuluttua kertaalleen.

Laita grillattu liha leikkuulaudalle. Peitä ja anna levätä 10 minuuttia. Tarjoiltavaksi: viipaloi liha ohuiksi siivuiksi.

Siis meillä kaupasta ostetut valmiit pihvit ilman luita eikä ehtinyt marinoida eli vedin mausteet pintaan puoli tuntia ennen paistamista. Ens kerralla seuraan ohjetta kunhan meidän lihamestari oppis hankkiin oikeeta lihaa kauppaansa eikä vaan läskiä!

Mausta 4 pistettä, itelleni siis yks miinuspointti! Siis ruoka oli tosi herkullista, mutta ei reseptin mukaan!

Tässä se sapuska nyt on:

829337.jpg

Nyt on maha täynnä ja sauna lämpiämässä, ei oo kyllä ihan järkevää mutta kun ei saunaan kerinny aiemmin niin olkoon, otetaan sellainen rentouttava sauna ilman kovia löylyjä niin eiköhän unikin tule hienosti!