Siis yritäpä löytää kokojyvätuotteita Hollannista... ei ihan niin helppoa!

Eli tänään vaihdetaan lounas erään toisen päivän lounaaseen. Kirjankin mukaan lounaita voi vaihdella ja hätätapauksissa noudattaa lautasperiaatetta, tuntuu vaan vähän hassulta hyppiä sivuilta toisille kun järki sanoo että testaa kaikkea järjestyksessä. No, kanawrapin sijaan tuli sitten tehtyä kanapapusalaattia, resepti ja kuvat myöhemmin.

Eric oli tosi ylpeä itsestään, heillä oli tarjolla jäätelöä ja viinirypäleitä, mutta hän vaan pureskeli paprikaa ja tuorekurkkua! Nyt ollaan taas oikeassa päiväjärjestyksessä kun Ericin yövuorot on tältä osalta ohi. Huomenna voi nauttia lomastakin.

Huomasin yhden jutun mikä on suuri muutos minun salaateissani: minä aina olen pilkkonut sekaan ainakin yhden sipulin, näissä pilkotaan punasipulia tai salottisipulia salaattiöljyn sekaan. Toistaiseksi ainakin se tuntuu paljon pirteämmältä, siis kastike!

Peruna tulee olemaan pannassa ikuisesti - onneksi en ole ainakaan ranskalaisten ystävä. Makkarasoppaa tulee kyllä ikävä mutta saan kai sitten Suomessa pari lusikallista sitäkin nauttia. Kohtuus kaikessa!

Ja ensi viikonloppuna kun 10 päivän 1. aalto on ohi saamme nauttia viiniäkin ruoan kanssa. Tuntuu vähän hassulta ajatukselta, kun on oppinut että alkoholin nauttiminen johtaa maksan polttamaan alkoholia eikä rasvaa jolloin ruoansulatus rasvan osalta on olematonta... siinä kai se syy kaljamahoihin ym. No, ei sitä viiniä saa kuin lasillisen (mullapa on isot lasit!!!)

Pinaatin käyttäminen salaattiin oli uusi asia minulle, vaikka pinaattia muuten syönkin keitoissa, letuissa, piiraissa ja padoissa. Mutta ihan hyvin se menee siinä muun salaatin mukana, vähän ehkä enemmän pureltavaa kuin ruccoloissa ym.

Illalla me herkutellaan pihveillä ja muistaakseni broccolilla ja paahdetuilla paprikoilla (purkista) ja jo nyt nousee vesi kielelle vaikka ei todellakaan ole nälkä, lounas syötiin tunti sitten!

Ai niin juu ja puntarin mukaan 2,5 päivän tulos on Miia -1,7 Eric -2,8 ja juu tottakai tiedetään että nesteet lähtee mutta tuntui kivalle nähdä tulosta näin pian!