Szechuan katkaravut

valmistelut 35 minuuttia

keitto/paistoaika 10 minuuttia

4 annosta

per annos 328 kcal, 14 g rasvaa, 16 g hiilihydraatteja, 3 g kuituja, 35 g proteiinia

600 g tuoreita tai pakastettuja keskikokoisia katkarapuja

5.5 tl soijakastiketta

4 tl raastettua tuoretta inkivääriä tai !72 tl inkivääripulveria

1 rkl kuivaa sherryä tai vettä

1 rkl aasialaista chilikastiketta valkosipulilla

1 tl paahdettua sesamsiemenöljyä

1 1/2 tl maizenaa

merisuolaa

mustaa pippuria

4 tl pellavansiemenöljyä

3 valkosipulinkynttä murskattuna

175 g tuoreita herkkusieniä viipaleina

1 keskikokoinen punainen paprika n.  1 cm paloina

250 g tuoreita sokeriherneen palkoja (nuoria)

400 g kiinankaalia suikaleina

35 g paahdettuja maapähkinöitä (ilman öljyä paahdettuja)

2 rkl keväsipulia renkaina

Sulata tarvittaessa katkaravut. Valuta ja kuivaa ne. Tee kastike 4 tl soijakastiketta, inkivääristä, sherrystä tai vedestä, chilikastikkeesta, maizenasta, seesamiöljystä ja merisuolasta. Aseta sivuun.

Laita katkaravut kulhoon ja mausta mustalla pippurilla. Kaada loput soijakastikkeesta ja maizenasta sekaan. Aseta sivuun

Kuumenna 2 tl öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli, paista 30 sekuntia. Lisää herkkusienet, paista 3 minuuttia. Lisää paprika, paista 1 minuutti, lisää herneenpalot ja paista 2 minuuttia. Ota vihannekset pois pannusta.

Kaada loput öljystä paistinpannuun. Lisää katkarapusekoitus, paista 2-3 minuuttia tai kunnes katkaravut ovat kypsiä. Kaada kastike sekaan ja kiehauta, keitä 2 minuuttia. Lisää herkkusieni vihannes sekoitus sekä kiinankaali. Sekoita

Ennen tarjoilua koristele maapähkinöill ja kevätsipulilla

Minä se sitten luin reseptin väärin ja 5.5 tl sijasta heitin sekaan 5,5 rkl soijakastiketta.... peitti vähän liikaa muita makuja. Kiinankaali ehti kiehahtaa kun oli niin paljon nestettä ja jäi kuva ottamatta. Ruokailumme jälkeen lisäsin toisen 400 g kiinankaalia suikaleina jotta ylimääräinen neste imeytyisi niihin. Huomenna jatkamme samalla ruokalajilla illalliseksi.

Kuva kiinankaalin lisäyksen jälkeen:

842854.jpg

Oli tosi kiva valmistaa ruokaa kun oli vaaka käytössä!